Siergrind is een vloer in de vorm van steentapijt en is een prachtige vloer in het interieur die slijtvast is en in elke woonstijl is in te passen. Er is namelijk veel mogelijk als het gaat om de afwerking bij siergrind, waarbij de individuele keuzes voorop staan. Er is natuurlijk altijd een voorkeur voor een bepaalde soort kleur en structuur. Daar kan dus rekening mee gehouden worden, want er zijn allerlei soorten kleuren beschikbaar. De toepasbaarheid van siergrindvloeren varieert uiteraard ook, want deze vloer kan naast in woningen ook prima in bijvoorbeeld een stijlvol kantoor worden aangebracht.
Bestanddelen siergrind
Siergrind bestaat uit grindkorreltjes en deze worden gebonden door kunsthars. Epoxy is een ideale kunsthars om de korreltjes te binden. Hierdoor krijgt de vloer namelijk een sterk karakter met een slijtvaste basis. De grindkorrels die voor de vloer van siergrind gebruikt worden, hebben uiteraard een bepaalde grootte en een bepaalde vorm. Het oppervlak van de vloer laat dan ook kleine ruimtes zien, waardoor er een oppervlak met een open structuur ontstaat. De kleine open ruimtes van de vloer kunnen opgevuld worden met een vulmiddel dat overigens transparant is. Hierdoor is er geen sprake meer van een open structuur, maar van een gesloten structuur met een naadloos karakter. Dat maakt het gemakkelijk reinigen van de vloer mogelijk en hierdoor kan de vloer eveneens in vochtige ruimtes toegepast worden. Een troffelvloer wordt overigens ook opgebouwd uit korrels en kunsthars, maar de grootte van de korrels is bij siergrind een stuk kleiner.
Aanbrengen van de vloer
Het aanbrengen van een vloer in de vorm van siergrind gebeurt aan de hand van een aantal stappen. Het duurt een aantal dagen voordat de vloer helemaal gereed is, want er zijn meerdere lagen en elke laag moet uiteraard drogen. Pas nadat een aangebrachte laag droog is, kan de volgende laag worden aangebracht. De eerste stap die gezet wordt, is het aanbrengen van een primer over de ondergrond die uiteraard schoon, droog en vetvrij dient te zien. De volgende laag bestaat uit grind en uit epoxy dat gecombineerd wordt tot mortel. Deze laag dient goed uit te harden voordat de volgende stap kan worden genomen. Er wordt bijvoorbeeld een laklaag aangebracht indien er sprake is van een open structuur. Bij een gesloten structuur wordt siergrind met een transparant vulmiddel afgewerkt. Er ontstaat hierdoor een vloer die vuil- en stofwerend is en tegen vocht is bestand.
- Aanbrengen primer
- Droogtijd
- Aanbrengen mortel
- Uitharden siergrind
- Afwerking met laklaag of vulmiddel
- Droogtijd
De opbouw van siergrind heeft een bepaalde dikte en die is afhankelijk van de grootte van de korrels. Bij korrels met een grootte van 1 tot 2 mm geldt een dikte van de vloer van 6 mm. Bij een korrelgrootte van 2 tot 3 mm geldt een dikte van 8 mm. Siergrind kan een dikte krijgen van 10 mm bij korrels die een grootte hebben van 3 tot 4 mm.
Prijzen van siergrind
De prijzen van siergrind in de vorm van een steentapijt vloer liggen gemiddeld tussen 30 euro en 55 euro per m2. Het is een vloer die niet tot de duurste vloeren behoort, maar wel een bijzonder stijlvolle uitstraling heeft net zoals een gietvloer, maar dan met een hele andere structuur en gemaakt van ander materiaal. Siergrind is in verhouding dus een goedkopere vloer en kent bovendien een geringe dikte. Dat de prijzen tussen 30 en 55 euro per m2 liggen, komt doordat er meerdere factoren zijn die de prijs bepalen. Om echt inzicht te krijgen in de prijzen van siergrindvloeren kunt u een offerte aanvragen.
Online offerte aanvragen
De gemakkelijkste manier om inzicht in de kosten voor uw eigen project te krijgen bij de keuze voor siergrind is door een offerte aan te vragen. Dat is online mogelijk door middel van het aanvraagformulier, waarop u uw keuzes kunt aangeven. Een andere manier is om eerst eens naar onze showroom te komen. Dat kan op afspraak en uiteraard kan aan de hand van het showroombezoek eveneens een passende offerte worden opgesteld.